Ticaret Hukuku

Ticaret Hukuku

Ticaret hukuku avukatı, şirketlerin diğer şirketler, müşteriler, mal alım satımı yapılan firmalar ve şirket bünyesinde işçiler ile aralarında meydana gelen ticari nitelikteki hukuki problemlerde hukuki danışmanlık ve dava takip hizmeti sunan avukatlar için yapılan bir tanımladır. Ticaret hukuku avukatı ile çalışarak şirketler, çalışanlar ve ortaklar arasında meydana gelebilecek her türlü uyuşmazlık ve alacak tahsili içi profesyonel destek alınması mümkündür.

Türk Hukuk sisteminde mahkemede avukatla temsil istisnalar dışında zorunlu değildir. Kişiler kendi davalarını kendileri takip edip, kendi savunmalarını gerçekleştirebilirler. Taraf ehliyeti olan her bireyin kendi davalarında, kendilerini temsil etme hakları vardır. Ancak avukat tutmak kişilerin yaşayabileceği olası zararları önleyebilir ya da bunu minimum düzeye çekebilir.
Belli hukuki meseleler arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden önce ve ya mahkeme sürecinde çözülebilir. Birçok özel hukuk uyuşmazlığında (Örn: işçi-işveren uyuşmazlıkları, kişiler arası para ve tazminat alacakları, ev sahibi-kiracı uyuşmazlıkları, miras ve gayrimenkul uyuşmazlıkları vb.) arabuluculuk yöntemi kullanılabilmektedir. Büromuz avukatlık ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra arabuluculuk hizmeti de sunmaktadır.
Dava dilekçesinde HMK md. 119'da belirtilen "mahkemenin adı, davacı ile davalının kimlik ve adres bilgileri, varsa tarafların kanuni temsilcisinin kimlik ve adres bilgileri, dava konusunun değeri, dava konusu hakkında açıklamalar, talep sonucu, ilgili kanun maddeleri ve deliller" bulunmalıdır. Bu hususların eksik olması halinde hakim davacıya eksiklikleri tamamlaması için bir haftalık süre verebileceği gibi, bazı önemli hususların eksikliği halinde dilekçe hiç dikkate alınmayabilir.
Hukuk davalarında dava açılırken davayı açan taraf dava masraf, harç ve giderleri peşin olarak mahkeme veznesine yatırmak zorundadır. Eksik yatırılan harç ve giderler verilen sürede tamamlanmaması nedeniyle, davanız ret olabilir. Dava kabul edildiği takdirde yapılan masrafların iade edilmesine de karar verilir.
Dava açmak için yeterli maddi durumunuz bulunmaması halinde adli yardım talepli dava açabilirsiniz. Talebiniz doğrultusunda mahkeme, hakkınızda, sosyal ve ekonomik inceleme raporu hazırlatacaktır. HMK md. 334'te belirtilen şartlara uygun olmanız halinde mahkeme masraflarınız devlet tarafından karşılanacak olup, mahkeme neticesinde haksız çıkan tarafa, mahkeme masrafları yükletilecektir.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet libero id nisi euismod, sed porta est consectetur. Vestibulum auctor felis eget orci semper vestibulum. Pellentesque ultricies nibh gravida, accumsan libero luctus, molestie nunc.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet libero id nisi euismod, sed porta est consectetur. Vestibulum auctor felis eget orci semper vestibulum. Pellentesque ultricies nibh gravida, accumsan libero luctus, molestie nunc. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet libero id nisi euismod, sed porta est consectetur. Vestibulum auctor felis eget orci semper vestibulum. Pellentesque ultricies nibh gravida, accumsan libero luctus, molestie nunc.